Build your dream house

When we reach a certain point in our life, we desire more! Quality, comfort and safety are a topknot, especially when it comes to where we and our beloved ones will live. We can only expect the best possible service! We at Compass Engineering and Development Solutions are here to make your expectations and dreams come true. Share with us your preferences and prepare yourselves for the house of your dreams. No matter how small or big the project is our team of highly qualified professionals and associates will deliver a top end result.

15
years of experience

in Construction and Real Estate

Our Projects

Storey detached house,

Project – Eco House

The design of this house is based on the modern architecture but not far from the tradition. The materials that will be used perfectly match the elements of nature since they are part of it. Wood and natural stone help to harmonize the home with the environment. The pool, next to the entrance of the house, with the specially designed space gives the owner the advantage to relax without having to move away. Opening the door, the visitor is in a bright and airy place, since the entrance ceiling is all glass, allowing nature to invade the space. On the left is the living room and the kitchen in an open space with fireplace and large openings overlooking the main element of the house, the swimming pool. To the right of the entrance there is the guest house and a bathroom as well as the staircase that leads to the floor where the main bedroom with its bathroom is located. Both of these bedrooms have large openings for endless views of nature.

View more
Storey detached house,

Project – Reconstruction and configuration of unfinished house

The specific project concerns the reconstruction and configuration of an older unfinished house. The project includes the reconstruction of the roof and the modification of the ground floor and the basement in order to create two independent apartments with all the amenities that the modern family needs. Outside, 2 parking spaces are created as well as relaxation areas with shading pergolas on both levels of the house. The materials used are suitable to withstand the weather conditions of the island but also to create the feeling of living in the countryside. Internally, the basement apartment can be used completely independently as it has everything a couple needs. The space is open, and has a kitchen area with dining table, a small sofa for relaxing by the window and of course a bedroom with a large closet. The bathroom has a shower and is designed with a modern line without losing the feel of the farmhouse. The ground floor apartment is larger and special emphasis has been placed on style. Modern lines, however, reminiscent of a house in the island province. The new windows that are created give light to the interior and make the space look bigger. And here the bathroom is at the same line with the bottom one, with simple materials in a modern design. The two bedrooms are designed to give residents the comfort of modern times and the mood of the Greek island province.

View more
Storey detached house,

House renovation project

This project concerns the reconstruction and development of an old building.  Alongside the support that will be made in the building, there will be an extension at the back to create more spaces for the family. The stone walls will be covered to support the building and maintain its original form. Also, at the rear of the house, a small courtyard will be created and the front will be planted with trees and flowers and a wooden fence will be put along the perimeter. The railings on the balconies will be made of iron and glass in a modern fashion that will refer to the traditional style of the building. Internally, on the ground floor there will be the living room with a newly constructed fireplace, the wall will be lined with stone and in the kitchen, although small, there has been an effort to take advantage of the available space as best as possible for the creation of more storage. Below the staircase leading to the upper floor, a small guest bathroom will be created. The upstairs will feature the bedrooms and the main bathroom of the family. Both bedrooms have access to a balcony.

View more
Villas,

Project – Villa of Rosa

In a wonderful position, overlooking the sea, the construction of the historic Villa of Rosa, one of the oldest mansions located in the center of Corfu, has been designed and reminiscent of a palace. Villa Rosa is a building of historical importance of Corfu, interwoven completely with the Corfiot culture, marrying architectural elements of the Italian Romance and the British Mansion. The house is  203.82 sqm. Externally the space will be shaped to offer to the owners all the magnificence and opulence that it is worth in such an architectural gem. The huge swimming pool and the atrium will be able to offer to the residents of the villa unique moments of relaxation and prosperity gazing the blue of the Ionian Sea. The design of the interior space of the villa has all the magnificence of the exterior. On the ground floor the reception area will be impressive and predispose the visitor for the rest. Following are the two large reception lounges, which one of them will have a fireplace, and of course the kitchen and dining area, all spacious spaces with access to the large outdoor terrace. Of course, there will be a bathroom for the guests. On the first floor there will be another living room and the master bedroom with its bathroom. The entire upper floor will have a veranda perimeter that will be covered to create corners with shade and coolness for moments of relaxation and enjoyment of the view offered by the house. The Villa also has an underground 141,41sqm. with 2 parking spaces 53.30sqm, large storage space, boiler room and auxiliary room.

View more
Villas,

Project – Stone House

The construction of the villa will be at an elevated point of the plot and will have frontage to a road in a quiet area. The open green windows, the paved courtyards, the gardens that will be created around the perimeter, the wooden pergolas, the separate pool at the edge of the plot, all contribute to the harmonization of the residence with the environment so that the resident himself feels part of nature. Internally the design has been based on the needs of a modern person with comfortable spaces in modern lines. The reception area consists from the living and dining area with large openings to convey the nature and interior of the house and become part of the daily life of the resident. At the back of this space, but in a prominent position is the kitchen open to the room with all the comforts of the modern household. On the same floor there is a bedroom with its own bathroom, where it could be used as a guest house. On the upper floor there are the two bedrooms of the family, both with their own bathroom, while one of them will have its own space for cloakroom-wardrobe. Also, both bedrooms will have their own veranda so you can enjoy the magical nights of the island.

View more

Our Partners